.

Budgetbeheer

Uw budget onder ons beheer of door budgetcoaching weer zelf onder controle.

Bent u het overzicht kwijt, zijn uw inkomsten en uitgaven uit balans, lopen de schulden op en komt u er alleen niet meer uit? Wij van Maxlife coaching en bewind kunnen helpen om uw financiële huishouding weer in orde te krijgen.

Wij helpen u doormiddel van budgetcoaching en -beheer, waar we samen uw inkomsten en uitgaven analyseren. We kijken welke voorzieningen voor u beschikbaar zijn, zoals toeslagen om zo meer financiële ruimte te creëren. Door budgetcoaching leren we u zelfredzaam te zijn in het voeren van uw administratie. Lukt het u (nog) niet om dit zelfstandig te doen, dan kunnen wij voor bepaalde tijd uw budget beheren.

Werkwijze aanmelding
Omdat wij goed begrijpen dat het uit handen geven van uw financiën behoorlijk ingrijpend is, hechten wij veel waarde aan vertrouwen. Indien u ondersteuning wenst en zich bij ons aanmeldt, volgt er eerst een kennismakingsgesprek. Dit is een vrijblijvend gesprek waarin we uitleggen wie we zijn en hoe wij werken. Omdat iedere situatie anders is, kijken we gezamenlijk naar die van u. En kunnen samen bepalen wat voor u het belangrijkste is.

Het kan zijn dat verruiming van inkomsten door toeslagen al voldoende is. Maar er kunnen ook schulden zijn, en is het doel financiële hulp bij schulden. Vervolgens maakt de budgetbeheerder afspraken over wie wat doet. Budgetbeheer is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. Deze afspraken zetten wij samen met de afgesproken duur op papier. Nadat u het eens bent met deze afspraken, wordt het geheel ondertekend en gaat de budgetbeheerder voor u aan de slag.

Het uiteindelijke doel is dat u zelf weer uw financiën kunt beheren.